Як у Харкові купити рецептурні препарати

Перший крок в отриманні рецепта на ліки - звернення до лікаря

У Департаменті охорони здоров’я розповіли, як мешканцям Харкова отримати ліки за електронним рецептом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Щоб отримати рецепт на рецептурний препарат, необхідно обовʼязково записатися на прийом та прийти до лікаря. Пацієнти зараз можуть обрати, за яким рецептом їм зручніше купувати ліки, - електронним чи паперовим.

Під час огляду лікар за потреби зареєструє особу в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ) та сформує е-рецепт. У рецепті лікар вказує діючу речовину, дозування, тривалість курсу та інструкції з прийому ліків. Після цього людина отримає номер електронного рецепта та унікальний код його погашення.

Придбати ліки за рецептом можна в аптеці протягом 30 днів. Наркотичні та психотропні препарати можна придбати протягом 10 днів. Щоб купити ліки, потрібно повідомити фармацевту наступні реквізити - номер рецепта та код погашення. Фармацевт запропонує наявні в аптеці лікарські засоби, які містять діючу речовину, що призначив лікар. Людина сама може обирати ліки, відповідно до бюджету.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Валківську громаду з робочим візитом відвідав заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євгеній Іванов. Чиновник оглянув медичні заклади громади. Він позитивно оцінив виконані ремонтні роботи, залучене з різних джерел медичне обладнання, співпрацю з міжнародними благодійними фондами та організаціями щодо впровадження цілого ряду проєктів, спрямованих на поліпшення матеріально-технічної бази медицини громади та рівня надання медичних послуг.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися