У Харківську область приїхали литовські спеціалісти: де працюватимуть

Щоб отримати допомогу литовських лікарів, потрібно звертатися до старост або уповноважених працівників старостинських округів

З 25 квітня у старостинських округах Дергачівської громади почала працювати група литовських сімейних лікарів. Допомогу жителям громади надають за підтримки благодійної організації Blue / Yellow for Ukraine. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

Закордонні спеціалісти проводитимуть медичні обстеження мешканців громади, зокрема будуть обстежувати маломобільних та паралізованих людей, надаватимуть консультації щодо лікування та профілактики хронічних захворювань, забезпечуватимуть психологічну допомогу. Усі послуги будуть безплатними.

“Шановні громадяни! Для отримання більш детальної інформації та роз’яснень щодо запису на прийоми, будь ласка, звертайтесь до ваших старост або уповноважених працівників старостинських округів”, - уточнили у Дергачівській міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у деяких громадах Харківської області почали надавати психологічну підтримку та консультації. У середу, 26 квітня, о 12:00 у Дергачах відбулося відкриття Центру соціальної та психологічної підтримки від Благодійного фонду Myrnenebo. Центр психологічної підтримки надаватиме послуги та проводитиме навчання на безоплатній основі для дітей від 3,5 до 15 років та їхніх батьків.

У Балаклійській громаді щосереди кваліфіковані психологи Польської Гуманітарної Акції будуть проводити безплатні групові та індивідуальні консультації для всіх охочих.  Консультації проходять у Балаклійському будинку культури з 10:30 до 14:30. Ці ж лікарі проводять консультації щовівторка з 10:00 до 15.00 у Старосалтівській громаді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися