У Харкові та області готуються до поширення інфекційного захворювання

Щеплення отримають особи з групи ризику

У Харківській області проводиться вакцинація проти віспи мавп, однак вакцину поки отримають не всі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

Фахівці філій держустанови, які будуть залучені до проведення протиепідемічних заходів, отримали перше щеплення проти віспи мавп у квітні. Вакцинація складається з двох щеплень з інтервалом 28 днів.

Враховуючи низькі темпи поширення інфекції, Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) зараз не рекомендує проводити масову вакцинацію населення проти віспи мавп на території України. 

Міністерство охорони здоров’я визначило групи ризику, які наражаються на ризик інфікування:

  • персонал, який буде надавати медичну допомогу хворим на віспу мавп в інфекційних відділеннях;

  • персонал у клініках здоров’я;

  • працівники лабораторій, які можуть мати контакт з вірусами віспи (наприклад, віспи мавп або генетично модифікованої коров’ячої віспи);

  • персонал, який братиме участь в заходах заключної дезінфекції, навіть якщо вони забезпечені засобами індивідуального захисту;

  • медичні працівники, які будуть залучені до проведення вакцинації (безпосередньо вводять вакцину проти віспи мавп).

У Харківській області вакцинацію проти віспи мавп осіб з групи ризику інфікування організували у пункті щеплень КНП Харківської обласної ради “Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова та області попередили про загрозу спалаху кору. Кого перевірятимуть на наявність щеплення, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися