У Харкові перевірили лікарню: подробиці

Під час моніторингу обговорили заходи запобігання поширенню інфекцій

Минулої п'ятниці, 12 травня, провели моніторинг заходів з інфекційного контролю за туберкульозом у Комунальному некомерційному підприємстві “Міська клінічна лікарня №13” Харківської міської ради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

Перевірку провели фахівці відділення антимікробної резистентності та інфекційного контролю відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб. 

З медичними працівниками обговорили питання:

  • інфекційного контролю, як основи запобігання поширенню інфекцій під час надання медичної допомоги;

  • скринінгу пацієнтів/відвідувачів на аерогенні та крапельні інфекції;

  • навчання хворих респіраторної гігієни та етикету кашлю;

  • методів ідентифікації збудників туберкульозу;

  • використання засобів індивідуального захисту медичним персоналом під час надання медичної допомоги.

В ході моніторингу надали рекомендації з проведення скринінгу пацієнтів та відвідувачів на аерогенні та крапельні інфекції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області проводять моніторингові відвідування місць тимчасового перебування людей на території Валківської громади. Під час проведення заходів основна увага приділяється умовам проживання. Наразі органи місцевого самоврядування забезпечили належні умови тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у громаді. Житлові зони мають освітлення та вентиляцію, є ліжка, приліжкові тумбочки, стільці, постільна білизна, подушки, ковдри, матраци. Приміщення для приготування та прийому їжі забезпеченні необхідним приладдям: столовим та кухонним посудом, столами для приготування їжі й харчування, мікрохвильовими печами тощо.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися