Які ліки жителі Харківщини та ВПО можуть отримати безплатно

У програмі “Доступні ліки” 297 лікарських засобів, кількість безплатних складає 93

Жителям Балаклійської громади та внутрішньо переміщеним особам розповіли про правила отримання безплатних ліків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

В Україні продовжується реалізація програми “Доступні ліки”, згідно з якою громадяни можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою лікарські засоби від: 

  • серцево-судинних захворювань,

  • бронхіальної астми,

  • діабету ІІ типу, 

  • для первинної та вторинної профілактики інфарктів та інсультів.

Зараз у програмі “Доступні ліки” 297 лікарських засобів, кількість безоплатних складає 93.

“Для того, щоб отримати рецепт на ліки потрібно звернутись до сімейних лікарів амбулаторій, які Вас обслуговують”, - пояснили у міській раді. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова та області попередили про небезпечність вживання деякої риби. На Дніпропетровщині внаслідок знищення росіянами Каховської ГЕС почався масовий мор риби. Жителям Харківщини нагадали, що мертву рибу або ту, що вмирає не можна використовувати для споживання, навіть після термічної обробки. Така риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини. Також жителям Харкова та області порадили уникати купівлі риби в місцях стихійної торгівлі. Одну з найбільших загроз може становити ботулізм – гостре інфекційне захворювання. Збудник ботулізму стійкий до впливу зовнішніх факторів. Ігнорування хвороби або неправильне та несвоєчасне лікування може призвести до паралічу і навіть смерті.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися