Голова ХОДА не зміг забезпечити медиків області доплатами, – Степанов

За словами голови МОЗ Максима Степанова, на Харківщині 17 медиків, що лікували хворих на COVID-19, отримали за березень лише по 870 грн

Три області не відзвітували до кінця 8 травня про ситуацію з доплатами медикам, які лікували хворих на COVID-19, за березень, а інші – виплатили лікарям мало. Серед таких областей і Харківська, - розповів в ході брифінгу 9 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Міністр на прикладі Харківської області пояснив, що відбувається в інших областях з доплатами. За його словами, Харківська область повідомила про 17 медпрацівників, які у березні лікували 4 хворих на COVID-19. Загалом їм виплатили 14 900 грн або 870 грн кожному.

"Якісь цікаві три оклади в Харківській області. Така ж ситуація в інших областях відбувається", – розповів Степанов.

Міністр наголосив, що уряд та МОЗ свої обіцянки виконали і до 15 квітня перерахували в регіони 905 млн грн медичної субвенції. За його словами, з них 181 мільйон гривень виділили саме на доплати медпрацівникам, цих грошей мало вистачити на 300% доплат.

"Працюючи керівником області протягом 2 років, можу сказати, що після отримання коштів на виплату заробітної плати максимальний термін (для самої виплати, – ред.) – тиждень. У нас відбувається квест якийсь, коли ми шукаємо, чому не виплатили кошти нашим медикам", – сказав Степанов.

Він запевнив, що ситуацію з доплатами медикам доведуть до кінця – всі отримають свої кошти. Також міністр додав, що буде звітувати президенту та прем'єру щодо цієї ситуації та наполягатиме на ухвалені відповідних кадрових рішеннях.

Варто нагадати, що днями голова ХОДА Олексій Кучер заявляв, що в березні у Харківській області, за його інформацією, на COVID-19 хворіла одна людина. 

"Візьму на себе відповідальність і скажу, що в ситуації, яка склалася (маються на увазі доплати медикам, – ред), винуваті органи центральної влади. На протязі березня в області був виявлений один хворий на коронавірус, який знаходився вдома на самоізоляції", – розповів Кучер в ході брифінгу 7 травня. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися