На Харківщині створять установу надсучасного рівня: деталі

Відбудовою лікарні опікується благодійна Фундація Олени Зеленської

Темпи відновлення Ізюмської центральної міської лікарні проаналізували заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам, представники Агентства міжнародної технічної експертизи Expertise France та перший заступник міністра охорони здоров'я України Сергій Дубров. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Французька делегація, під час візиту, ознайомилася з масштабами руйнувань, станом наявного медобладнання та поспілкувалася з медперсоналом.

Михайло Харнам поділився планами щодо відбудови лікарні - це буде не просто лікарня, а мінімістечко. Лікарня буде місцем з кількома відокремленими приміщеннями з різним спектром медичних послуг відповідно до європейських стандартів. Планують створити сервісну установу надсучасного рівня з дотриманням усіх вимог інклюзивності.

Експерти з технічної допомоги ознайомилися з ескізним проєктом реконструкції Ізюмської центральної міської лікарні Піщанської Богоматері та обговорили черговість завдань.

Представники Expertise France переконані, що в основі відновлення медустанови повинна бути доступність її послуг. Щоб люди, які звертатимуться по допомогу, могли її отримати швидко і якісно.

“Саме на безбар’єрному просторі акцентує благодійна Фундація Олени Зеленської, яка опікується відбудовою лікарні, і особисто начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов”, – наголосив Михайло Харнам.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що AT "Харківобленерго" отримало силовий трансформатор вартістю майже 36 млн грн. Отримана технічна допомога дасть можливість замінити зруйноване енергетичне обладнання внаслідок ракетних обстрілів та забезпечити надійність електропостачання споживачів міста Харкова та області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися