На Харківщині встановили важливе обладнання (ФОТО)

Новий КТ може обслуговувати 10-15 осіб на день

Ізюмська центральна міська лікарня отримала від МОЗ України сучасний комп’ютерний томограф. Обладнання вже змонтували і готове до роботи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Влада області вбачає першочерговим завданням відновлення закладів медицини на деокупованих територіях. 

Медики розповіли, що під час окупації ворожі війська вивезли з лікарні комп’ютерну техніку, високовартісне медичне обладнання, в т.ч. компоненти КТ-апарату та супутнє обладнання, електропроводку.

Директор Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері Богдан Бережний наголосив на потребі в обладнанні, пояснив це значною кількістю складних діагностичних випадків, що надходять до медичного закладу, необхідністю діагностики гострих порушень мозкового кровообігу та черепно-мозкових травм. 

Директор лікарні розповів, що відповідно до норм МОЗ залежно від складності випадку та налаштувань апарату, новий КТ може обслуговувати 10-15 осіб на день.

У Харківській ОВА нагадали, що Центральна міська лікарня Піщанської Богоматері у м. Ізюм була значно зруйнована через постійні ракетні обстріли та авіаудари окупантів. До початку повномасштабного вторгнення росії на територію Україну медзаклад був опорним. Медичну допомогу надавали жителям м. Ізюм та Ізюмського району, а це приблизно 180 тис. населення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що важливою складовою відновлення економічного потенціалу Харківщини є підтримка фермерських господарств, які постраждали від дій російських окупантів. Яку техніку передадуть фермерам, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися