У Харкові проводять рейди у поліклініках: причини

В ході моніторингу фахівці надали рекомендації щодо проведення скринінгу пацієнтів/відвідувачів

У Харкові провели моніторинг заходів з інфекційного контролю за туберкульозом у Комунальному некомерційному підприємстві "Міська поліклініка №17" Харківської міської ради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”. 

Моніторинг проводили спеціалісти відділення антимікробної резистентності та інфекційного контролю відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб разом з лікарями інтернами з епідеміології ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.Спеціалісти обговорили з медичними працівниками питання:

  • інфекційного контролю, як основи запобігання поширенню інфекцій під час надання медичної допомоги;

  • скринінгу пацієнтів/відвідувачів на аерогенні та крапельні інфекції;

  • організація обстеження контактних щодо туберкульозу осіб;

  • методів ідентифікації збудників туберкульозу;

  • використання засобів індивідуального захисту медичним персоналом під час надання медичної допомоги.

В ході моніторингу фахівці надали рекомендації щодо проведення скринінгу пацієнтів/відвідувачів на аерогенні та крапельні інфекції, гігієни рук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за поточний період 2023 року у лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” було проведено 21 дослідження зразків будівельних матеріалів на вміст природних радіонуклідів. За результатами перевірок перевищень нормативних рівнів вмісту природних радіонуклідів, встановлених НРБУ-97 в досліджених зразках не виявлено.

Детальніше про вплив радіонуклідів на організм людини читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися