На Харківщині виявили загрозу: є постраждалі

Від скаженої тварини постраждало 3 людини

У вівторок, 15 серпня, у с. Африканівка Барвінківської територіальної громади Ізюмського району виявили випадок сказу у кішки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

Тварина мешкала на приватному подвір’ї і проти сказу щеплена не була. Фахівці держустанови провели епідеміологічне розслідування. Від скаженої тварини постраждало 3 людини, які на сьогодні вже розпочали проведення  антирабічних щеплень.

В Ізюмському районі за останній місяць це вже четвертий випадок сказу. В усіх випадках діагноз підтверджено Харківським філіалом “Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи”

У держустанові повідомили, що попередні випадки були зареєстровані наприкінці липня  у с. Рідне Барвінківської територіальної громади та на початку серпня  в Балаклійській міській громаді (с. Калинівка та с. Завгороднє). Отримують антирабічне лікування 6 постраждалих.

У держустанові нагадали, що з метою захисту від цієї особливо небезпечної хвороби потрібно щороку проводити щеплення свійських тварин, уникати контактування з незнайомими та дикими тваринами.

“У разі отримання пошкодження як від диких, безпритульних, так й тварин, що мають власників, необхідно негайно звернутися до лікаря для розв'язання питання щодо призначення антирабічного лікування”, - наголосили у ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'ян попередили про потенційну небезпеку. Детальніше про загрозу читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися