Жителів Харкова та області попередили про небезпечну рослину: подробиці

Спеціалісти наголосили на необхідності постійного проведення покосу трави

У Держпродспоживслужбі Харківської області розповіли про загрозу, яку несе амброзія, та методах боротьби з рослиною, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Спеціалісти зазначили, що від алергічних реакцій під час цвітіння цього бур’яну страждає велика кількість людей. Період цвітіння рослини із середини липня до настання заморозків. Пилок амброзії є одним з найнебезпечніших алергенів для людини.

“Щоб запобігти розповсюдженню бур’янів, у т. ч. карантинних, які сприяють виникненню алергічних захворювань у населення, необхідно постійно проводити заходи з покосу трави”, - наголосили у Держпродспоживслужбі.

Алергія на амброзію проявляється у вигляді нежитю, сльозотечі, пирхота в горлі, чхання, закладеності носа, і навіть симптомів бронхіальної астми, алергічного кон’юнктивіту, атоксичного дерматиту тощо.

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області звернулося до мешканців територіальних громад, керівників підприємств, установ, організацій та закладів усіх форм власності із закликом виконувати заходи боротьби з амброзією і не допускати подальшого її розповсюдження на території населених пунктів. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області зафіксували третій випадок дирофіляріозу у 2023 році.

За останні 10 років у Харківській області зареєстрували близько 100 хворих на дирофіляріоз в усіх районах, крім Красноградського. Найчастіше хворі зверталися за медичною допомогою з січня по квітень та з серпня по вересень, що залежало від періоду укусів комарів.

Детальніше про методи боротьби із загрозою читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися