Що відбувалося біля вокзалу в Харкові (ФОТО)

Спеціалісти розповідали, як зберегти здоров'я та покращити самопочуття

Днями у Харкові на площі Привокзальній, 1 повели комунікаційні заходи присвячені Дню фізичної культури та спорту в Україні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського центру контролю та профілактики хвороб.

Спеціалісти центру на заході приділили особливу увагу необхідності достатньої фізичної активності людини, як одного із факторів профілактики неінфекційних хвороб. Людям розповідали про переваги рухової активності та надавали матеріали стосовно комплексів фізичних вправ.

З метою профілактики неінфекційних захворювань таких як гіпертонічна хвороба, цукровий діабет, інсульт, ожиріння серед людей пропагували здоровий спосіб життя. Присутнім на акції розповідали, чому необхідно відмовитися від тютюнопаління, зловживання алкоголем, неправильного харчування та недостатньої фізичної активності.

Також людям надавали друковані матеріали (брошури, листівки).

Особлива увага приділялась інсульту, харків’яни проходили тестування з метою оцінки ризику розвитку інсульту, нікотинової залежності.

На заході працювала мобільна медична бригада. Спеціалісти проводили вимірювання артеріального тиску, дослідження крові та безплатний забір біологічного матеріалу для виявлення SARS-CoV-2 (збудника COVID-19) методом ПЛР.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Держпродспоживслужбі Харківської області розповіли про загрозу, яку несе амброзія, та методах боротьби з рослиною. Спеціалісти зазначили, що від алергічних реакцій під час цвітіння цього бур’яну страждає велика кількість людей. Період цвітіння рослини із середини липня до настання заморозків. Пилок амброзії є одним з найнебезпечніших алергенів для людини.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися