Харків'янам розповіли, як підготуватися до загрози

У МОЗ розповіли, кому потрібно отримати два щеплення

У Харківській міській раді, з посиланням на інформацію МОЗ, повідомили, коли очікується зростання захворюваності на грип та COVID-19 пишуть "Коментарі. Харків".

Зазначається, що COVID-19 став сезонним захворюванням нарівні з грипом та іншими респіраторними інфекціями. 

Головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін зазначив, що загалом за рік в країні реєструється близько 6 млн випадків інфекційних захворювань, 98%  припадає саме на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Також до цієї статистики додаватиметься коронавірусна інфекція. У МОЗ очікують зростання, починаючи з 40-го тижня цього року, тобто з початку жовтня.

Заступник очільника МОЗ наголосив, що щеплення проти грипу не буде захищати від COVID-19 і навпаки. “Тому варто розуміти, що людина, яка має важкі супутні захворювання або інші важкі стани, або похилий вік, вона має отримувати щонайменше 2 щеплення перед початком епідемічного сезону - і від COVID-19, і від грипу”, - наголосив він. 

Невдовзі стартує вакцинація проти грипу. Вакцина залишатиметься рекомендованою та буде доступна для населення на комерційному ринку, тобто через аптечну мережу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області поширюється небезпечне захворювання - було виявлено декілька випадків сказу в домашніх тварин. У селищі Буди Харківського району виявили випадок сказу та оголосили карантин. У Держпродспоживслужбі у Харківській області повідомили, що 25 вересня у селищі захворіла однорічна кішка, у тварини спостерігався пригнічений стан. Власниця 26.09.2023 звернулася за допомогою до ветеринарного лікаря, проте наступного дня кішка померла.

Детальніше по це читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися