У Харківській області зібралися іноземні спеціалісти: що відбувається

Усі послуги литовських медиків є безплатними

У Дергачівській громаді відновили роботу литовські стоматологи та сімейні лікарі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради. 

Начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко наголосив, що партнерські відносини між Дергачівщиною та Литвою зміцнюються з кожним днем. Лікарі працюють у старостинських округах громади за підтримки благодійної організації Blue / Yellow for Ukraine. Спеціалісти проводять медичні консультації мешканців в амбулаторіях, виривають та пломбують зуби, обстежують маломобільних та паралізованих людей на дому, забезпечують психологічну допомогу.

“Усі послуги литовських медиків є безплатними. Для запису на прийоми, будь ласка, звертайтесь до ваших старост або працівників старостинських округів”, - повідомив начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що управління ООН з координації гуманітарних питань готує план допомоги жителям Харківщини на 2024 рік. 

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська провела зустріч із представниками Управління Організації Об’єднаних Націй з координації гуманітарних питань. У ході зустрічі обговорили прогнозовану кількість населення, яке потребуватиме гуманітарної допомоги у 2024 році, та потреби людей. 

Віта Ковальська розповіла, що на сьогодні у Харківській області зареєстровано 520 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них 15 тисяч людей перебувають у місцях компактного проживання, які необхідно доукомплектувати побутовою технікою. За її словами, для Харківщини пріоритетними напрямками залишається розмінування територій, відновлення критичної інфраструктури, підготовка до зимового періоду.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися