Жителям Харкова та області нагадали про важливі періоди

На Харківщині зростає кількість хворих на небезпечні хвороби

За підсумками 8 місяців поточного року  рівень охоплення щепленнями в Харківській області залишається недостатнім по більшості показників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

Найпроблемнішими є питання імунізації дорослих проти дифтерії та правця – щеплено лише 24% від тих, хто підлягає вакцинації у поточному році, та дітей віком 6 років – щеплено лише 38%.

“Зростання частки нещеплених груп населення та зниження рівня колективного імунітету проти вакцинокерованих інфекцій підвищує ризик виникнення спалахів цих інфекцій та епідемічного поширення за умови їх завезення на територію області”, - наголосили в держустанові. 

В ДУ нагадали, що зараз в області реєструються випадки захворювань на кір, епідемічний паротит, кашлюк, вірусний гепатит В, туберкульоз, запобігти яким можна зробивши вчасно профілактичне щеплення.

Спеціалісти держустанови звернули увагу жителів регіону на необхідності дотримання Календаря щеплень.

picture

“Рекомендуємо перевірити повноту та своєчасність проведення щеплень собі та своїм дітям. У разі пропущення одного із щеплень рекомендуємо негайно звернутись до сімейного лікаря для його проведення. Усім дорослим нагадуємо, проводити щеплення від дифтерії і правця необхідно кожні 10 років. Якщо від останнього щеплення минуло більше часу, необхідно обов’язково зробити ревакцинацію”, - наголосили у держустанові.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Дергачівській громаді відновили роботу литовські стоматологи та сімейні лікарі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися