На Харківщині роблять безкоштовні щеплення

Лікарі їздили по населених пунктах Богодухівського району

Фахівці Богодухівської районної державної лікарні ветеринарної медицини в період з на минулому тижні проводили профілактичні щеплення тварин проти сказу у 13 населених пунктах  району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області.

За результатами проведеної роботи щеплено проти сказу 326 тварин, із них: собак – 154, котів – 162, дрібної рогатої худоби – 10.

Заходи з профілактичних щеплень тварин проти сказу на території Богодухівського району тривають. З графіком їх проведення можна ознайомитися на офіційних сайтах органів місцевого самоврядування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про випадок сказу у Богодухівському районі. У Старому Мерчику на Богодухівщині через випадок сказу введено карантинні обмеження. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області. У селищі Старий Мерчик Богодухівського району 7 жовтня безпритульна кішка забігла до домоволодіння і напала на господарку та собаку. При дослідженні патологічного (біологічного)  матеріалу, згідно з результатами дослідження Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у кішки було підтверджено сказ. В результаті цього оголошено неблагополучний пункт щодо сказу та введено карантинні обмеження зі сказу в смт Старий Мерчик Валківської міської ради, визначено загрозливу зону села Газове, Привокзальне та Добропілля Валківської міської ради з прилеглими лісовими та польовими масивами та затверджений план заходів щодо ліквідації сказу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися