Безплатна реабілітація у Харківській області: де надають допомогу

Планують організувати близько 7 800 ліжко-місць для пацієнтів, які потребують реабілітації

У Харківській області у 10 лікарнях надають безплатну реабілітаційну допомогу. Серед них - 1 надкластерна та 1 кластерна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

“До кінця 2023 року неспеціалізовані стаціонарні реабілітаційні відділення мають запрацювати в усіх 228 кластерних та надкластерних медзакладах України, які увійшли до спроможної мережі. В кожному з них розташовуватиметься від 30 до 60 реабілітаційних ліжок”, - розповіли у Харківській ОВА.

Таким чином планують організувати близько 7 800 ліжко-місць для пацієнтів із травмами, хворобами та пораненнями, які потребують процесу активного відновлення. “Це дозволить щорічно надавати якісні та безоплатні послуги з активної і доказової реабілітації для щонайменше 126 тисяч пацієнтів”, - переконані в Харківській ОВА.

Доказову та ефективну реабілітацію мають надавати мультидисциплінарні реабілітаційні команди. Відповідні фахівці зобов’язані послуговуватись принципами доказовості під час надання реабілітаційної допомоги. У ХОВА зазначили, що електрофорез, магнітотерапія, дарсонваль та низка інших фізіотерапевтичних методів – не мають жодного стосунку до реабілітації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області планують реалізувати надзвичайно актуальний соціальний проєкт зі створення діючого Центру реабілітації та протезування. Це стане можливим завдяки згоді Харківської обласної ради на прийняття майнового комплексу Державного некомерційного підприємства "Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації" з державної власності у спільну власність територіальних громад Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися