У Харкові виникли проблеми з медициною: як розв'язуватимуть проблему

У Харкові хочуть створити власну електронну систему

У Харкові можуть розробити власну медичну електронну систему для закладів охорони здоров’я. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Про це сьогодні, 23 жовтня, повідомив міський голова Ігор Терехов під час зустрічі з представниками Національної служби здоров'я України.

Очільник міста повідомив, що компанія Helsi скасовує для Харкова фінансові домовленості, які були досягнуті ще до повномасштабного російського вторгнення. З огляду на це, зазначив голова міськради, у місті можуть розробити свій аналог цієї програми та користуватися ним безкоштовно.

Ігор Терехов уточнив, що тоді вони декларували, що для міста ця програма коштуватиме 1 грн на рік, але сьогодні вони говорять зовсім по-іншому. “Так, вони пропонують певні знижки, але хочуть, щоб наступного бюджетного року ми платили гроші за кожного пацієнта. І це дуже великі гроші. Думаю, інші територіальні громади вже зіткнулися з цим питанням”, - уточнив мер Харкова.

Тому Ігор Терехов висловив пропозицію: “У нас є айтівці, і ми можемо створити свою програму для всіх громад. Усі разом профінансуємо і ні від кого залежати не будемо”, - наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області у 10 лікарнях надають безоплатну реабілітаційну допомогу. Серед них - 1 надкластерна та 1 кластерна. “До кінця 2023 року неспеціалізовані стаціонарні реабілітаційні відділення мають запрацювати в усіх 228 кластерних та надкластерних медзакладах України, які увійшли до спроможної мережі. В кожному з них розташовуватиметься від 30 до 60 реабілітаційних ліжок”, - розповіли у Харківській ОВА. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися