У Харкові та області посилять роботу деяких служб: що зміниться

Зараз на Харківщині участь у проєкті вже беруть п’ять штатних психологів трьох медичних закладів

У Харківській області посилюють роботу психологічних служб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що в регіоні продовжують реалізовувати заходи в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”. Програму ініціювала перша леді України Олена Зеленська.

У регіоні реалізують проєкт “Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери”. Головною метою проєкту називають посилення новими компетенціями психологічні служби в лікарнях. В рамках проєкту планують навчити фахівців надавати підтримку і пацієнтам, і лікарям. “Психологи мають опановувати сучасні навички кризового консультування, методики з екстремальної психології, навчитися підвищувати стійкість свою та інших”, - зазначили в ХОВА.

Віта Ковальська наголосила, що зараз на Харківщині участь у проєкті вже беруть п’ять штатних психологів трьох медичних закладів. Планується поширення такого досвіду й на інші заклади регіону.

Завдяки цьому проєкту тренінги проводилися не лише в медзакладах. Так, для працівників Харківської обласної військової адміністрації провели навчання - розповіли, як запобігти професійному вигоранню. Зокрема, до сесії долучилися співробітники Департаменту науки і освіти, а також – Департаменту охорони здоров’я. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні планують провести зміни в системі вищої освіти - ліквідують деякі форми навчання. Про ініціативи детальніше читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися