Харківським лікарням передали надсучасне обладнання

Цьому посприяли зокрема й народні депутати

Для Валківської та Нововодолазької лікарень придбали ангіографи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.
"За сприяння народних депутатів Олексія Красова, Юлії Гришиної, Володимира Воронова та при підтримці Харківської ОВА Валківська й Нововодолазька громади на умовах співфінансування придбали сучасні ангіографічні системи. Це обладнання дозволяє завчасно виявляти та лікувати судинні захворювання. Наразі медзаклади завершують підготовку відповідних відділень до встановлення ангіографів. Дякую народним депутатам і міжнародним партнерам за увагу до Харківської області та значну підтримку. Продовжуємо спільно працювати над розвитком медичної сфери в регіоні", - сказала заступниця начальника ХОВА Олена Логвинова.
Після контрактування з НСЗУ відповідних пакетів медичних послуг персонал лікарень матиме змогу надавати сучасну допомогу більшій кількості пацієнтів. 
"Цей проєкт реалізуємо завдяки співпраці народних депутатів України, благодійного фонду "Emerland", Харківської обласної військової адміністрації та органів місцевого самоврядування. Благодійний фонд виділив Валківській та Нововодолазькій громадам близько 20 мільйонів гривень кожній. На ці кошти були закуплені ангіографічні системи, яких наразі нараховується 7 у місті Харків і 2 – в області. Ці високотехнологічні комплекси слугуватимуть пацієнтам з усього регіону. Це революційний проєкт, який дозволить зберегти життя та здоров'я наших людей", – зазначив Олексій Красов.
Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про появу кардіологічного центру у Харкові. На базі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті № 1 планують створити потужний кардіологічний центр. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко. Наразі вирішується питання щодо прийняття цього закладу в спільну власність громад області. Депутати облради вже прийняли необхідне рішення, також погоджено технічно-економічне обґрунтування. Тепер залишилося, аби це питання було винесено на розгляд Кабміну та була прийнята постанова щодо передачі закладу в спільну власність. "Зустріч з колективом лікарні була для мене важливою, колектив одноголосно підтримав пропозицію щодо того, аби лікарня стала комунальним закладом обласної ради. Ми налаштовані розвивати медзаклад, щоб він працював на вищому рівні, краще навіть ніж працює зараз. Плануємо створити на його базі кардіологічний центр, який буде надавати медичну допомогу пацієнтам не лише з Харківської області, але й з інших регіонів України", - написала Єгорова-Луценко.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися