Протягом тижня 12 харків'ян опинилися в реанімації: що сталося

Загалом показник захворюваності відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу

У період з 20 по 26 жовтня у Харкові на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 1425 осіб, з них 42% - діти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За даними Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб за минулий тиждень було зареєстровано 338 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Також за тиждень госпіталізували 134 особи, з них 12 - до відділення реанімації та інтенсивної терапії з COVID-19. Серед госпіталізованих 36% - діти до 17 років.

Загалом показник захворюваності становить 100,7 на 100 тис. населення, що нижче за показник епідемічного порогу на 76% і відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Нагадаємо, що у період з 13 по 19 жовтня у Харкові на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції  захворіли 1517 осіб, з них 43% - діти. За вказаний період було зареєстровано 368 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За тиждень госпіталізовано 180 осіб, з них 15 - до відділення реанімації та інтенсивної терапії з COVID-19. Серед госпіталізованих 30 % -  діти до 17 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській міській раді нагадали про загрози через зміну погоди. Восени зменшення сонячного світла, похолодання та підвищена вологість створюють сприятливі умови для розвитку інфекцій.

“Щоб зміцнити імунітет, важливо вживати достатньо вітамінів та мінералів. Особливо важливими в цей період є вітаміни групи B, C та D, а також цинк”, - зазначили у міській раді.

Детальніше про це читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися