Олег Синєгубов: «Ми маємо велику кількість серйозних викликів у сфері охорони здоров’я»

Всесвітня організація охорони здоров’я повертає свій офіс на Харківщину

На Харківщину повертається офіс ВООЗ. Про це йшлося на зустрічі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова і голови бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярна Хабіхта, інформують "Коментарі. Харків".

"Щиро дякую ВООЗ за послідовну й системну допомогу нашому регіону. Сьогодні маємо велику кількість серйозних викликів у сфері охорони здоров'я. Попри складнощі продовжуємо системно працювати у двох напрямках: відновлення і розвиток вже існуючої мережі", – сказав Олег Синєгубов.

Ярн Хабіхт виказав готовність до посилення співпраці у гуманітарній сфері.

"Харківщина є прифронтовою територією, яку ми продовжуємо підтримувати в кількох напрямках з початку вторгнення Росії, включаючи реабілітацію, ментальне здоров'я, встановлення закладів первинної медичної допомоги в районах, де медичні заклади були зруйновані, та інші проєкти. Тепер із відкриттям офісу ВООЗ у місті регіон став більш доступним для гуманітарних працівників. Оскільки війна, що триває, наближається до двох років, постійна присутність у Харкові допоможе нам своєчасно та швидко підтримувати працівників охорони здоров’я та громади в регіоні", – розповів Ярн Хабіхт.

За словами начальника ХОВА, одним із пріоритетів є комплексна відбудова Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в місті Ізюм, яка була майже повністю зруйнована внаслідок російських обстрілів.

"Реалізація цього проєкту передбачає три черги. Перша буде коштувати приблизно 750 мільйонів гривень, інші дві – ще майже по 250 мільйонів гривень. Фундація Олени Зеленської профінансувала на 600 тисяч євро відновлення операційного блоку головного корпусу. Сподіваємося на допомогу міжнародних партнерів. Наразі комунікуємо із представниками Катару, а також Німеччини та Франції", – зазначив Олег Синєгубов.

Також начальник ХОВА звернув увагу представників ВООЗ на план створення у Харківській області Регіонального реабілітаційно-протезувального центру. Він зауважив, що регіон потребує допомоги у навчанні кадрів забезпеченні Центру спецобладнанням.

"Спільно з представниками Департаменту охорони здоров'я ХОВА ми будемо раді обговорити всі питання щодо організації роботи такого центру в області. Крім цього, ми прагнемо, щоб в обласних лікарнях напрямки реабілітації були більш спроможні й доступні", – сказав Ярн Хабіхт.

В межах зустрічі сторони також обговорили питання розширення мережі реабілітаційних відділень на базі надкластерних і кластерних лікарень та мобільних амбулаторій у найбільш постраждалих від ворожої агресії громадах і розвиток програм підтримки ментального здоров'я населення. Окремо розглянули напрямок посилення контролю за інфекційними захворюваннями в регіоні, а також виробництвом вакцин та їх якості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’янин заплатив більше двохсот тисяч боргу після арешту рахунків та майна

Заходи правового впливу від працівників Немишлянсього відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції "переконали" ще одного неплатника подумати про добробут своєї дитини, інформують "Коментарі. Харків".

“Так, місцевий мешканець завдяки застосованим до нього санкціям перерахував на користь сина понад 222 тисячі гривень несплачених своєчасно аліментів. Цьому передувало вжиття до боржника ряду обмежень, серед яких арешт рахунків та майна чоловіка”, – зазначила Ірина Свистун, начальник Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися