Деякі лікарні Харкова чекають значні зміни: які послуги надаватимуть містянам

Після реорганізації обсяг послуг, які надаються населенню, не зменшиться

Два заклади охорони здоров’я міста Харкова реорганізували шляхом приєднання до Міської клінічної багатопрофільної лікарні №17. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Відповідне рішення ухвалили  депутати сьогодні, 22 листопада, на позачерговій сесії міської ради.

Департамент охорони здоров’я вирішив створити мережу медичних закладів, яка відповідатиме мінімальним (базовим) напрямкам медичного обслуговування, зокрема, під час надзвичайних ситуацій і воєнного стану. 

З огляду на це Міський пологовий будинок №2 імені М. Х. Гельферіха та Міську клінічну лікарню №14 ім. проф. Л. Л. Гіршмана приєднали до Міської клінічної багатопрофільної лікарні №17. Реорганізація проведена без зменшення обсягу послуг, які надаються населенню.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за 9 місяців 2023 року в місті Харкові було зареєстровано 4 випадки захворювань на гепатит А.

У Харківській міській раді наголосили, що зважаючи на зростання ризиків розповсюдження інфекції, вкрай важливо дотримуватися профілактичних заходів. Також жителям Харкова нагадали, що вірусний гепатит А - це захворювання печінки вірусного походження, що може мати як легкий, так і важкий перебіг. Причинами його появи може бути вживання забруднених харчів або води та недотримання правил гігієни.

“Лікарі радять не займатися самолікуванням і за наявності проявів недуги одразу звертатися до фахівців”, - наголосили у міській раді.

Як мінімізувати ризики інфікування гепатитом А, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися