У Харкові 100 осіб опинилися в лікарні: що сталося

За тиждень у Харкові зареєстровано 207 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби

У період з 20 по 26 листопада у Харкові на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 1190 осіб, з них 47% - діти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Як розповіли у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, зокрема, за минулий тиждень було зареєстровано 207 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Показник захворюваності становить 84,1 на 100 тис. населення, що нижче за показник епідемічного порогу на 80% і відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

За тиждень госпіталізовано 100 осіб, з них 12 - до відділення реанімації та інтенсивної терапії з COVID-19. Серед госпіталізованих 36% - діти до 17 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Пісочині відкрили Центр денного догляду завдяки співпраці з ЮНІСЕФ. 

У Харківській ОВА розповіли, що у Центрі денного догляду для дітей з інвалідністю спеціалісти забезпечують психологічну підтримку, реабілітаційні процедури, фахівці допомагають дітям формувати та підтримувати навички самообслуговування. На сьогодні на території Пісочинської громади зареєстровано 128 дітей з інвалідністю.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов пояснив, що ідея такого Центру полягає також в тому, щоб надати більше вільного часу батькам, щоб вони, наприклад, сходили на роботу чи зайнялися сімейними справами. А в цей час діти отримають професійним догляд, займатимуться з фахівцями Центру.

Детальніше про реалізацію програми в інших громадах, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися