З поліклінікою у Харкові трапився скандал: подробиці

Поліклініка відмовилась підписати договори та скасувала закупівлю, однак згодом провела повторні торги

Харківська міська поліклініка №24 відмовилась від дешевших аналізів для пацієнтів та оголосила новий тендер на ці послуги, уже на більшу суму.

Про це стало відомо в результаті моніторингу системи “Prozorro”, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Перший раз КНП “Міська поліклініка №24” оголосила торги 24 жовтня. Йшлося з надання лабораторних послуг за двома лотами на загальну суму 3,45 млн грн.  Відповідно до умов йшлося про проведення різноманітних лабораторних аналізів на базі поліклініки приватною лабораторією: від біохімії крові до складніших гормональних та імунологічних досліджень.

У першому лоті взяли участь два підприємства: “Медична лабораторія “Аналітика” та “Лаборатория Миллениум” (вона зараз працює у поліклініці №24), у другому лоті учасників було більше - додалося ТОВ “Медичний центр “МТМ”.

Найнижчу ціну за двома лотами запропонувала лабораторія “Аналітика”. Загальна вартість послуг мала б скласти 2,75 млн грн, тобто економія в результаті торгів склала б 700 тисяч гривень, або 20%.

Однак 6 листопада поліклініка відмовилась підписати договори та скасувала закупівлю нібито тому, що надання цих послуг вже не потрібно.

16 листопада лабораторія “Аналітика” оскаржила рішення про скасування в Антимонопольному комітеті України, вимагаючи довести процедуру закупівлі до кінця та укласти угоду. 

Не дочекавшись рішення АМКУ, 21 листопада міська поліклініка оголосила нову закупівлю, і вже на більшу суму. Загальна сума по двох лотам вже становить 4,32 млн грн. “До цієї закупівлі фактично включені послуги, від яких раніше поліклініка відмовилась”, - уточнили у ХАЦ.

На нові торги на кожний лот прийшов лише один учасник.  

Лабораторія “Миллениум” запропонувала за надання послуг за 2,16 млн грн по одному лоту, та ТОВ “Медічний центр “МТМ” – 1,72 млн грн по іншому лоту. Тобто, попри більшу суму закупівлі, економія складає лише 440 тисяч гривень, або лише 10% від очікуваної вартості.

Але 23 листопада АМКУ задовольняє скаргу “Аналітики” та зобов’язує поліклініку скасувати попереднє рішення про скасування процедури закупівлі.

“Однак поліклініка не виконує рішення АМКУ і продовжує вже нову процедуру закупівлі зі значно вищими цінами. Таке нехтування рішенням АМКУ викликає величезні питання до законності дій керівництва 24-ї поліклініки”, - йдеться в аналізі юристів ХАЦ.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, на які потреби витратять понад 200 млн на Харківщині.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися