Яку допомогу відправила в Харків українська діаспора в Канаді (ФОТО)

Обладнання встановлять у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії

Українська діаспора в Канаді передала допомогу Харкову. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У міськраді розповіли, що міська клінічна лікарня №2 імені проф. О. О. Шалімова отримала сучасні апарати штучної вентиляції легенів від української діаспори. 

Нове обладнання доставили представники волонтерського об'єднання AUTOBAT. Воно працюватиме у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії. 

“Приємно знати, що лікарі українського походження, які працюють за кордоном багато років, не забувають про нас і допомагають”, - зазначили в лікарні.

pictureРаніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в МОЗ розповіли, що попри широкий спектр безоплатних медичних послуг у медзакладах продовжує існувати практика неформальних платежів.

У відомстві пояснили, що ця практика підкріплюється “традиціями” та менеджментом медзакладів. Перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров зазначив, що така ситуація є абсолютно неприпустимою. За його словами, НСЗУ повністю покриває медзакладам вартість лікування та реабілітації пацієнтів.

“Пацієнти мають право на безоплатні ліки та перебування у стаціонарі, а лікарі та медсестри отримують заробітну плату шляхом раціонального розподілу коштів керівництвом закладу. Вимагати кошти у пацієнта  — це злочин”, - наголосив чиновник.

Попри те, що кількість таких “сплат” лікарям зменшується, вона залишається високою - кожен шостий пацієнт при пологах і кожен другий при інсульті сплачував неформально за лікарські засоби.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися