У Харкові поширюється небезпечна хвороба: майже половина інфікованих діти

У Харкові за тиждень виявили 66 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

У Харкові з 1 по 7 січня на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіла 1071 особа, з них 48% - діти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За інформацією Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, зокрема, за минулий тиждень було зареєстровано 66 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Показник захворюваності становить 75,7 на 100 тис. населення, що нижче за показник епідемічного порогу на 82% і відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

За тиждень госпіталізовано 124 особи, з них три - до відділення реанімації та інтенсивної терапії з COVID-19. Серед госпіталізованих 28% - діти до 17 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що міську поліклініку №10 з робочим візитом відвідали представники чеської компанії з виробництва медичного обладнання COMEDEQ. 

У Департаменті охорони здоров’я міської ради розповіли, що найближчим часом чеські партнери планують облаштувати в медичному закладі робочі місця для медичної практики (хірургія, гінекологія та загальна практика). В департаменті нагадали, що внаслідок обстрілів будівля поліклініки №10 отримала значні пошкодження, що унеможливило подальше надання медичної допомоги мешканцям Північної Салтівки та району Піски. 

Тому в жовтні минулого року була відкрита філія медзакладу за адресою: вул. Метробудівників, 24 (на базі філії дитячої поліклініки). В амбулаторії харків’яни мають змогу отримати консультацію лікарів, пройти обстеження та підписати декларацію з сімейним лікарем.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися