Жінок у Харківській області запрошують на важливе обстеження

Для обстеження потрібно отримати направлення у сімейного лікаря

Зміївська центральна районна лікарня запрошує жінок у віці старше 40 років пройти важливе обстеження. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Зміївської міської ради. 

Медичний заклад запрошує на мамографію. У міській раді наголосили, що останні декілька років на першому місці серед усіх злоякісних новоутворень у жінок стоїть рак молочної залози.

“А одним із ранніх скринінгів раку молочної залози ще до появи ознак або симптомів захворювання є мамографія. Це — низькодозоване рентгенівське обстеження молочної залози”, - йдеться у повідомленні міської ради.

Також уточнили, що у поліклініці Зміївської ЦРЛ, кожна жінка, якій виповнилося 40 років, може пройти безкоштовно це обстеження 1 раз на рік за Електронним направленням сімейного лікаря або іншого лікуючого лікаря (акушера - гінеколога, хірурга, онколога, терапевта та інших).

Кабінет працює щодня, крім неділі (понеділок - п'ятниця з 8.00 до 13.00, субота з 8.00 до 12.00).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Естонська рада у справах біженців відкрила реєстрацію на отримання грошової допомоги у розмірі 56 250 грн для подальшого проведення легких ремонтно-відновлювальних робіт.

Умови для отримання допомоги:

1. Зареєструватися на онлайн-платформі. У формі необхідно зазначити дані потерпілих від війни громадян, а також прикріпити фото руйнувань (вибиті або розбиті вікна, двері тощо).

2. Після заповнення і відправки анкети технічні фахівці Естонської ради у справах біженців проаналізують збитки та ухвалять рішення щодо надання коштів.

3. Кошти нараховуються на банківську картку громадянина (за наданим IBAN) двома траншами.

Детальніше про умови отримання виплат читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися