У Харкові та області перевірили ціни на ліки: що виявили

Як працює програма “Доступні ліки” в Харківській області

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області продовжує проводити щомісячний моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в урядовій програмі “Доступні ліки”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області

Спеціалісти аналізують розміри граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розміри застосованих оптово-відпускних та торговельних (роздрібних) надбавок на лікарські засоби, які ввійшли до програми реімбурсації.

За грудень 2023 спеціалісти опрацювали інформацію від 429 аптечних закладів, проаналізували близько 51,5 тис. цін на лікарські засоби щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. Порушень державної дисципліни цін не встановлено.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області почали працювати мобільні аптечні пункти. Про роботу мобільного пункту повідомили в Олексіївській громаді.

"До уваги жителів села Олексіївка, селища Трійчате та найближчих сіл, 26 січня 2024 року (п'ятниця) буде працювати пересувний мобільний аптечний пункт. За потребою всі бажаючі можуть придбати різноманітні ліки”, - повідомили у громаді.  Також жителів попередили, що в мобільному  аптечному пункті можна буде не лише купити ліки, але і отримати їх за державною програмою “Доступні ліки”, за електронним або паперовим  рецептом від сімейного лікаря.

Дізнатися детальніше, де працюватиме мобільна аптека цього тижня, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися