Небезпечні хвороби в Харкові: що відомо про темпи поширення

У Харкові за тиждень виявили 58 осіб інфікованих коронавірусною хворобою

У Харкові на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції з 22 по 28 січня захворіли 1513 осіб, з них 42% - діти. Про це повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За даними Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, минулого тижня було зареєстровано п’ять випадків захворювання на грип та 58 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. 

Показник захворюваності становить 107 на 100 тис. населення, що нижче за показник епідемічного порогу на 74,2% і відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

За тиждень госпіталізовано 165 осіб, з них п’ять - до відділення реанімації та інтенсивної терапії з COVID-19. Серед госпіталізованих 20% - діти до 17 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в умовах зростаючої напруги та обстрілів Харкова та області питання психічного здоров'я та готовності до стресових ситуацій стають актуальними для кожного мешканця. Які реакції є цілком нормальними, а на які варто звернути особливу увагу, пише видання з посиланням на поради, надані спеціалістами Всеукраїнської програми ментального здоров'я “Ти як?”.

Через ракетні атаки, які здійснює ворог, масові руйнування та сцени жорстокості тисячі українців зазнають гострої реакції на стрес (або ж Гострих стресових розладів). Це тимчасова реакція, що розвивається у людини у відповідь на незвичайний (потужний) фізичний або психічний стрес.

До кого звертатися, щоб отримати допомогу, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися