У Харкові обмежили роботу закладів, зате заробили кінотеатри

Подібні заходи пов'язані з погіршенням епідемічної ситуації в місті

Станом на 11 липня в Харкові почали працювати кінотеатри. Але, розважальні заклади тепер будуть приймати відвідувачів до 23:00. Про це пише прес-служба міськради.

У відомстві розповіли, що Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла таке рішення ввечері, 10 липня, на позачерговому засіданні.

Повідомляється, що подібні заходи пов'язані з погіршенням епідемічної ситуації в місті. Зокрема, з 2 по 8 липня в Харкові коронавірусом заразився 271 чоловік, а це 87,4% від загального числа зафіксованих випадків у регіоні.

Тому комісія вирішила заборонити роботи розважальних закладів після 23:00. Відвідування кінотеатрів дозволили за умови дотримання безпечної дистанції між глядачами і наявності у них захисних масок. Також в установах обов'язкова дезінфекція.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області показник відсотка виявлених нових випадків – більше встановленою МОЗ норми, за критеріями завантаженість ліжок, охоплення тестуванням і динаміки область відповідає нормі. Для ослаблення карантину показники повинні бути наступними:

завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я – не більше 50%;

середня кількість ПЛР-досліджень та ІФА-тестів – не менше 24 на 100 тис. населення протягом тижня;

коефіцієнт виявлення випадків коронавіруса - не більше 11%;

показник динаміки зростання випадків COVID-19 – не більше 10%.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися