Опублікований список місць, не рекомендованих для купання в Харківській області

Купатися заборонено в шести водоймах

Станом на сьогодні, 17 липня, купатися заборонено в шести водоймах Харкова і області. Про це повідомляє Державна установа "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" у себе на сайті.

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень зміст лактозопозитивних кишкових паличок перевищує нормативне значення на таких пляжах:

– Олексіївський лугопарк, р. Лопань, р. Харків (зміст лактозопозитивних кишкових паличок 6200 при нормі не більше 5000 на літр)

– Безлюдівське сховище, р. Харків (зміст лактозопозитивних кишкових паличок 9 500 при нормі не більше 5000 на літр)

– міський пляж р. Ізюм р. Сіверський Донець (зміст лактозопозитивних кишкових паличок 6200 при нормі не більше 5000 на літр).

– зона купання КП "Зміїв-житло" на р. Сіверський Донець в р. Зміїв (зміст лактозопозитивних кишкових паличок понад 240 000 при нормі не більше 5 000 на літр).

– зона відпочинку р. Красноград, р. Берестова (зміст лактозопозитивних кишкових паличок 70 000 при нормі не більше 5000 на літр)

– пляж "Комсомольський", смт Кегичівка (зміст лактозопозитивних  кишкових паличок 21 000 при нормі не більше 5000 на літр)

Санлікарі не рекомендують купатися на зазначених пляжах.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, епідеміологи кажуть, що небезпечним є відпочинок на Олексіївському лугопарку і Безлюдівському водосховищі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися