Дотримання карантинних норм в школах не повинно стати фінансовою проблемою для батьків, - Світлична

Закупівля миючих засобів, антисептиків, паперових рушників, дезінфекторів повинна відбуватися виключно за кошти державного фонду боротьби з коронавірусом

Народний депутат України Юлія Світлична закликала уряд переглянути політику розподілу коштів на покупку витратних матеріалів для карантину в школах і дитячих садах. Про це вона написала у своєму Facebook

Нардеп зазначила, що уряд переклав всю відповідальність на місцеві бюджети та керівництво навчальних закладів після того, як зрозумів, як будуть працювати школи й садки з 1 вересня. Тепер на їх плечі ляже покупка витратних матеріалів для дотримання карантинних норм. А оскільки достатніх коштів немає, то все будуть купувати батьки.

"Школи мають самостійно купувати антисептики, термометри, санітайзери, контейнери для використаних масок. Гроші на це, згідно позиції Міністерства освіти, повинні бути виділені з місцевих бюджетів.

Школи та садочки і так катастрофічно недофінансовані, в місцевих бюджетах теж зараз не все гладко. На місцях просто може не бути коштів для закупівлі цих товарів, тобто ці норми вимушено забезпечуватимуть батьки за власний кошт", - написала Світлична.

Потім вона закликала до того, щоб кошти на закупівлю витратних матеріалів брали з держфонду по боротьбі з COVID-19.

"Так не має бути! Закупівля миючих засобів, антисептиків, паперових рушників, дезінфекторів повинна відбуватися виключно за кошти державного фонду боротьби з коронавірусом. Дотримання карантинних норм не повинно стати фінансовою проблемою для батьків", - резюмувала нардеп.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, через кілька годин після того, як Харків виявився в "червоній зоні" на карті МОЗ, місто знову повернули в "зелену зону".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися