МОЗ: Харківщина не готова до ослаблення карантину

Обласний центр і кілька районів увійшли в "жовту зону"

Станом на понеділок, 17 серпня, в Харківській області загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 з початку пандемії становить 6156. За останню добу - 91 новий випадок. За даними РНБО, від коронавірусної хвороби одужали 6 осіб (всього - 2714), померли дві людини (всього - 161).

Крім того, за інформацією МОЗ, наш регіон не готовий до ослаблення карантину. Відзначається, що перевищено один з трьох показників, необхідних для перегляду обмежувальних заходів.

Охоплення населення тестуванням склало 75,8 на 100 тисяч населення (критерій МОЗ - не менше 24 на 100 тисяч). Кількість нових випадків захворювання за останні 14 днів - 83,3 (норма менше 40 на 100 тисяч населення).

Нагадаємо, що Харків, а також Богодухівський, Валківський, Золочівський, Краснокутський, Нововодолазький, Первомайський і Чугуївський райони області потрапили в "жовту зону".

Тому з вечора 17 серпня в нашому регіоні очікується введення нових карантинних обмежень. Серед них - обмеження автоперевезень, носіння маски в громадських місцях і транспорті, обмеження масових заходів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися