У Харківській області перевантажена лікарня через COVID-19: стабільних хворих виписуватимуть

У Первомайському загострилася епідемічна ситуація

У Первомайському Харківської області будуть виписувати хворих на COVID-19, у яких стабілізувався стан. Про це розповів Первомайський міський голова Микола Бакшеєв, передає "Суспільне".

За його словами, такі заходи пов'язані з перевантаженням місцевої лікарні.

"Хворих зі стабільним станом або з одним негативним ПЛР-тестом можемо виписувати додому на продовження амбулаторного лікування. Це розглядали для того, щоб розвантажити лікарню", - сказав мер.

Він додав, що зараз в реанімації центральної лікарні три пацієнти. Жоден з них не підключений до апарату ШВЛ.

За даними Первомайської райдержадміністрації, станом на 25 серпня в районі за час карантину зазначено 90 випадків COVID-19 (14 - в Первомайському районі, 38 - у місті Первомайський). 4 людини померли, 52 одужали. В останні дні ситуація загострилася.

"На жаль, змушені констатувати факт загострення епідемічної ситуації. Крім рекордної кількості нових хворих (10 осіб!) станом на 25 серпня, за вихідні було госпіталізовано 14 осіб з підозрою на COVID. Загалом кількість пацієнтів з діагнозом пневмонія, які знаходяться у стаціонарному відділенні — 27", - додав Бакшеєв.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області відзначається 7984 випадків. Станом на вчора було 7807 заражених  на коронавірус. Всього за час епідемії 191 людина померла, 3059 осіб одужали. За добу померло 5 осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися