У Харкові подорожчали тести на COVID-19 для обласної дитячої лікарні

Вартість одного набору реагентів для виявлення коронавірусу піднялась на 4,5 тис. грн

КНП "Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня" уклала угоду з ФОП Єременко Антон Леонідович щодо придбання реагентів для виялення COVID-19 вартістю 145,25 тис. грн. Про це розповіли в "Харківському антикорупційному центрі", посилаючись на Prozorro.

У повідомленні йдеться, що лікарня придбала набори реагентів для виявлення РНК коронавірусу SARS-CoV методом ЗТ-ПЛР. Вартість однієї упаковки набору реагентів на 96 реакцій (SARS-CoV) складає 8050 грн. без ПДВ. Для порівняння в серпні 2020 року ця сама лікарня вже купувала реагенти для тестів на коронавірус у ФОП Єременко. Тоді вартість однієї упаковки складала 6000 грн, зазначили в ХАЦ.

Антикорупціонери зазначили, що усього з ФОП Єременко Антон Леонідович медичні заклади України підписали угод на суму понад 2 млн. грн. Найбільше договорів він має саме з Харківської обласною інфекційною дитячою лікарнею. 

"Хацики" також нагадали, що ДУ "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" уклало угоду з ТОВ "Астравір Текнолоджі" щодо придбання систем для виявлення коронавірусу вартістю 2,16 млн. грн. Одна упаковка коштувала 6000 грн.

Раніше ми писали, що у Харківській області виявили підпільний цех з виробництва наборів для тестування на COVID-19.



Неля

12 квітня 2021, 18:45

Можно взять термин на ПЛР-тест На 18.04 .2021 после 12:00? Какая цена теста?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися