У Харківській мерії розповіли про стан лікарень для хворих на коронавірус

Восени очікується новий спалах COVID-19, тому місця в лікарнях будуть додавати

У Харкові, в трьох лікарнях, які приймають хворих COVID-19, збільшать кількість місць. Зараз медичні заклади переповнені пацієнтами з коронавірусjv, пише пресслужба Харківської міськради.

У відомстві додають, що восени цього року очікують нову хвилю епідемії. Заступник мера Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що в лікарні №25 збираються відкрити 180 нових ліжок, а в медустановах №18 і №17 - 50 і 60 місць. До них також хочуть підвести кисень. Чиновниця каже, що всі ці операції обійдуться в 4,6 мільйона гривень.

Також Світлана Горбунова-Рубан додала, що до кінця року будуть ще витрати - на засоби індивідуального захисту для лікарень - 7 млн грн і ще 13,2 млн грн - на лікарські засоби.

На цей час лікарні та міського пологового будинку №2, куди надходять люди з коронавірусів, вже переповнені. Тільки в лікарні №17 лежить 128 осіб.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області відзначається 11832 випадки. Станом на вчора було 11493 заражених коронавірусів. Всього за час епідемії 251 особа померла, 3491 особа одужала. За добу померло 6 осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися