У Харкові на самоізоляцію вирушили понад 10 шкільних класів

На жорсткий карантин харківські навчальні заклади не будуть

У Харкові на самоізоляції через захворювання на коронавірус знаходяться 12 класів. Про це розповіла директор міського департаменту освіти Ольга Деменко, передає Суспільне

Вона додала, що школи повністю закривати не будуть. Класи, які сидять на самоізоляції, будуть навчатися дистанційно.

"Якщо у когось із дітей позитивний COVID, то на самоізоляцію відправляється клас. Ми доводимо до відома батьків, переводимо на дистанційну освіту і клас 2 тижні не відвідує заняття, але робити аналізи або не робити - це вже проблема батьків", - пояснила Деменко.

Учні, у чиїх однокласників виявлений COVID-19, не зобов'язані складати тести на коронавірус, але батьки за бажанням можуть перевірити дитини.

Термін ізоляції класу становить два тижні, після чого учні можуть повернутися в школу.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові, в трьох лікарнях, які приймають хворих COVID-19, збільшать кількість місць. Зараз медичні заклади переповнені пацієнтами з коронавірусом. Восени цього року очікують нову хвилю епідемії. Заступник мера Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що в лікарні №25 збираються відкрити 180 нових ліжок, а в медустановах №18 і №17 - 50 і 60 місць. До них також хочуть підвести кисень. Чиновниця каже, що всі ці операції обійдуться в 4,6 мільйона гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися