У Харківському лабцентрі ускладнилася ситуація з тестами на коронавірус

В кінці вересня біоматеріал відправляють в великі лабораторії інших міст

У Харківському обласному лабораторному центрі було недостатньо видаткових біоматеріалів, тому біоматеріал відправляли в лабораторії Києва, Дніпра і Кропивницького. Про це розповіла директор Державної установи "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Любов Махота, пише KHARKIV Today.

При цьому вона уточнила, що така ситуація виникала тільки один раз.

"Дійсно у нас були проблеми, ми відправляли в інші регіони зразки біоматеріалів. Це був Київ (Центр громадського здоров'я), Дніпро і Кропивницький. Така ситуація була один раз. Дійсно було накопичено велику кількість досліджень - понад три тисячі. Це відбулося через те, що в цілому по Україні на складах не було витратних матеріалів для автоматичних станцій. Автоматична станція у нас вже була придбана одна, друга станція очікувалася. Зараз ця ситуація врегульована. у нас працюють дві автоматичні станції, витратні матеріали є в достатній кількості. Працюємо у звичайному режимі", - розповіла Махота.

Зараз Харківський лабцентр може допомагати іншим регіонам, де результати тестів затримуються. Нещодавно так допомогли Донецькій області. Черги зразків біоматеріалів зараз немає: іноді залишки одного дня "переходять" на наступний, але вони незначні.

У лабцентр щодня приходять для досліджень 1500-1900 зразків біоматеріалів.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, за добу в Харківській області відзначається 22712 випадків. Станом на вчора було 22136 заражених коронавірусів. Всього за час епідемії 396 осіб померли, 4709 осіб одужали. За добу померло 9 осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися