У Харківській області в одному з міст через спалах COVID-19 канікули розпочнуться 15 жовтня

Школярі відпочиватимуть два тижні замість покладеної однієї, садки працюють в колишньому режимі

У Чугуєві Харківської області діти підуть на осінні канікули з 15 жовтня. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Після засідання Міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 13 жовтня під головуванням міського голови Галини Мінаєвої мер вирішила скористатися рекомендаціями МОН і закрила школи на відпочинок з 15 жовтня.

Канікули в учнів триватимуть до 30 жовтня. Але, оскільки 31 число припадає в цьому році на суботу, то школярі вийдуть на заняття 2 листопада. За умови, якщо ситуація з коронавірусів не погіршиться.

Однак, міська влада говорить, що закриття шкіл пов'язане не тільки із загостренням епідемії COVID-19. Так, хворіє багато вчителів, але серед учнів показники зараження не ростуть. Другою причиною в мерії називають місцеві вибори цього року. Багато виборчі дільниці знаходяться в школах, а це означає, що там за час голосування 25 жовтня і після, під час підрахунку голосів, буде багато сторонніх людей.

Що стосується дошкільних і позашкільних установ, то вони будуть працювати за графіком, без додаткових обмежень.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в ЦРЛ Чугуєва говорять про серйозні проблеми та брак обладнання для лікування COVID-19. Так, все відділення, які не беруть участі в боротьбі з коронавірусів, працюють в новому, пологовому корпусі лікарні. При цьому, місць для хворих COVID-19 не вистачає, пацієнти лежать в коридорах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися