Як справи у медицини в Харкові: в мережі з'явилася аналітична інфопанель з даними

Інтерактивний сайт надає користувачам актуальні дані станом охорони здоров'я в області та її столиці

У Харкові з'явилася дашборд (інфопанель зі звітами в реальному часі - ред.) про роботу медичних установ на основі відкритих даних. Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

У відомстві розповіли, що панель запустили за підтримки проєкту "TAPAS" - "Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послуги". Дашборд створена для всіх, кому потрібна інформація про фінансування комунальних закладів охорони здоров'я, найпоширеніші захворювання, закупівлі медичного обладнання та фармацевтичної продукції.

"Медичні дані мають значний потенціал навіть з урахуванням того, що вони є конфіденційними, і оприлюднити їх можна тільки в знеособленому вигляді. Харківська міська рада оприлюднила у формі відкритих даних інформацію про візити пацієнтів і встановлених лікарями первинної ланки діагнозах. Це означає, що підприємці, дослідники, активісти та журналісти можуть використовувати ці набори для створення власних продуктів. Відкриті дані забезпечують прозорість діяльності закладів охорони здоров'я. Користувачі можуть контролювати роботу сімейних лікарів з проведення приймань і надання медичних послуг", - розповів заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот.

Крім того, завдяки сервісу можна вибрати сімейного лікаря, а також отримати рекомендації по діагностиці стану здоров'я.

Познайомитися з платформою і вивчити її роботу можна за посиланням.
Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківська область отримала 21,326 мільйона гривень субвенцій з державного бюджету на підтримку лікарень у 2020 році. Гроші розійшлися місцевими бюджетами. Відповідне розпорядження опубліковане на сайті Харківської обласної державної адміністрації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися