У Харкові почався дефіцит медичного кисню

Хворі на коронавірус не можуть потрапити на КТ через черги на тижні вперед

У харківських лікарнях спостерігається нестача кисню для хворих на коронавірус. Про це, сьогодні, 20 жовтня, під час брифінгу заявив заступник голови Харківської обласної ради Володимир Скоробагач, пише Newsroom.

"У суботу та неділю мені дзвонили цілий день і просили допомоги. Приїжджає швидка і каже, що хворий у важкому стані, діагностують двосторонню пневмонію, а везти людини нікуди. Ми зідзвонювалися з лікарями та шукали кисневу точку, а вони в дефіциті. Ситуація, яка відбувається в регіоні, на мій погляд - катастрофічна", - зазначив Скоробагач.

За його даними для порівняння - в Києві для хворих коронавірусів виділили 36596 ліжок, а в Харкові та області для таких пацієнтів дали всього 3307. При цьому до кисню приєднали всього 26% цих ліжок, а в столиці - 43%.

"У нас найнижчий відсоток ліжок з киснем і концентраторами", - додав Скоробагач.

У ХОДА визнають критичність ситуації, але кажуть, що її можна контролювати. Губернатор Харківщини Олексій Кучер запевняє, що вже замовлено 200 кисневих концентраторів, 23 з них мають поставити вже цього тижня.

"Гроші є, концентраторів немає. Після того як їх поставлять, наша область переміститься по забезпеченості киснем з п'ятого на друге місце", - упевнений Кучер.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, станом на сьогодні, 20 жовтня, в Харківській області відзначається 29559 випадків. Станом на вчора було 29113 заражених коронавірусів. Всього за час епідемії 452 людини померли, 5717 осіб одужали. За добу померли 7 людей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися