Харківські школярі після осінніх канікул не підуть у школу

Середня та старша школа підуть на навчання в змішаному форматі

У Харкові та області, де оголошено "червона" карантинна зона, школярі після продовжених осінніх канікул не вийдуть вчитися очно, тобто безпосередньо на заняття. Про це заявив виконуючий обов'язки міністра освіти та науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Він написав довгий вступ, в якому зазначив, що позиція міністерства полягає в тому, що діти "повинні вчитися в повноформатному режимі".

"Залежно від епідемічного кольору регіону дехто розпочне очне навчання, дехто, якщо це буде "червона" зона, залишиться на дистанційному. На жаль", - написав в.о. міністра.

Шкарлет похвалив вчителів за пережиту весну і зазначив, що ті "більшою мірою готові до роботи дистанційно". Виконуючий обов'язки міністра розповів, що розуміє, як складно залишати дітей вдома самих без нагляду під час такого режиму.

"Інше питання – потрібно враховувати економічну складову й ті обставини, що дітей непросто залишати вдома без нагляду. Ситуація, справді, складна і вимагає відповідальності кожного з нас", - додав Шкарлет.

В кінці своєї публікації чиновник все-таки зазначив, що учні в "червоній" зоні підуть на дистанційне навчання не всі. Початкові класи в школу ходити будуть. А середня і старша школа можуть отримати змішаний формат навчання.

"Хочу поінформувати, що ми спільно з МОЗ будемо забезпечувати навчання 1-4 класів в очному форматі (після канікул), а 5-11 класів – залежно від епідемічного рівня: у змішаному або дистанційному форматах", - пояснив Шкарлет.

В.о. міністра закликав дотримуватися карантинні норми, щоб епідемія швидше закінчилася.

"Ми обов’язково повернемося до звичного життя. Це відбудеться швидше за умови неухильного дотримання карантинних рекомендацій МОЗ", - резюмував Шкарлет, не повідомивши при цьому навіть приблизних термінів завершення карантинного режиму.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, з 00:00 19 жовтня на території Харкова вводять протиепідемічні заходи, встановлені для "червоного" рівня епідемічної небезпеки.
Зокрема, вони включають такі обмеження:
- установи культури (в т. Ч. Кінотеатри), розважальні установи (в т. Ч. Нічні клуби) припиняють роботу;
- об'єкти харчування та ТРЦ працюють до 20:00;
- спортзали і фітнес-центри працюють за умови суворого дотримання протиепідемічних норм;
- шкільні канікули починаються 19 жовтня і триватимуть до 30 жовтня; студенти вузів навчаються дистанційно.
При цьому дитячі садки, продуктові магазини і ринки продовжують роботу в звичайному режимі. Міський пасажирський транспорт, в тому числі метро, зупиняти не будуть.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися