З'явилася статистика по населеним пунктам Харківської області, в яких краще не пити воду

У води перевищені всі показники - вона жорстка і мутного кольору

В одному районі й місті Харківської області жахлива ситуація з питною водою. Про це повідомляє Державна установа "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

У Нововодолазькому районі та місті Люботині санітарні лікарі перевірили питну воду з колодязів та каптажів. Як повідомили в регіональному лабораторному центрі, за 9 місяців 2020 року був досліджено 2,4 тисячі зразків, майже половина з яких (46,5%) виявилася непридатна для вживання в їжу. У води перевищені норми фактично за всіма показниками, починаючи від жорсткості та мутного кольору, закінчуючи вмістом небезпечних хімічних елементів.

"Основна проблема нашого регіону - перевищення вмісту нітратів у воді, яку споживають діти до 3 років. Таких зразків виявилося майже 40%. Найгірше ситуація в Нововодолазькому районі та місті Люботині - там гранично допустима концентрація нітратів у колодязній воді перевищена більш ніж в 17 разів. У Шевченківському, Лозівському, Близнюківському, Ізюмському, Первомайському та Валківському районах - до 10 разів ", - написали в обласному лабораторному центрі.

За словами санітарних лікарів, з січня по вересень 2020 року в Харківській області вже четверо дітей опинилися в лікарнях з діагнозом "водно-нітратне отруєння". Малюкам готували їжу на воді, взятій з колодязів Дергачівського та Барвінківського районів, міста Люботина, а також з індивідуальної свердловини на території Харкова.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківський коксохім оштрафували за шкідливі викиди та відсутність дозволів. Держекоінспекція провела на заводі ряд інспекцій, в ході яких виявила викиди забруднювальних речовин з димових і вентиляційних труб. Дозволи на такі викиди у підприємства немає, проте штраф для посадових осіб згідно із законом складає всього 272 гривні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися