У Харківській області з'явився вірусний менінгіт

На Харківщині також відзначають кілька випадків малярії

У Харківській області знизилася кількість інфекційних захворювань. Про це повідомляє Державна установа "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

У відомстві зазначають, що за дев'ять місяців 2020 року без урахування грипу та ГРВІ різні інфекційні хвороби перенесли 4 391 чол., Що на 65% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Однак, є і незвичайні хвороби

"Спостерігається зниження показників буквально по всіх захворювань, в тому числі кишковим і вірусним гепатитам. Однак за січень-вересень поточного року зафіксували по 2 випадки кору, краснухи та паротиту, 4 випадки малярії, 5 випадків вірусного менінгіту, по одному - менінгококової інфекції та лептоспірозу ", - додали в лабцентрі.

Епідеміологи пишуть, що без урахування грипу та ГРВІ, серед інфекційних захворювань превалюють кишкові - їх питома вага становить 47%.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харківській області відзначається 35016 випадків COVID-19. Станом на вчора було 34441 заражений коронавірусом. Всього за час епідемії 516 осіб померли, 6556 осіб одужали. За добу померла 1 людина.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися