"Вимоги носити маски є протиправними": в Харкові суд оштрафував жінку

На засідання суду харків'янка не з'явилася

Київський районний суд Харкова присудив штраф у розмірі 17 тисяч гривень жінці, яка перебувала в громадському місці без маски. Про це йдеться в його постанові.

Згідно з матеріалами справи, обвинувачена вдень 19 серпня 2020 була в магазині АТБ на вулиці Студентській без засобів індивідуального захисту - респіратора або маски. Таким чином вона порушила постанову Кабінету міністрів.

На судове засідання жінка не прийшла, А 21 вересня надіслала заперечення, в яких писала, що "на сьогодні в Україні немає надзвичайної ситуації, а тому вимоги носити маски є протиправними".

"Крім того, вона не може носити маски за станом здоров'я. Наряд патрульної поліції, який склав на неї протокол, грубо порушив його права, а також законодавство України, оскільки склав протокол на неї, а не на працівників АТБ, адже саме вона викликала поліцію, не надали їй бланк для скарг, а також направили вказаний матеріал до суду", - сказано в матеріалах справи.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав жінку винною в порушенні ст. 44-3 КпАП України та застосував до неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. Грн.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, голови Харківського окружного адміністративного суду після отримання хабаря все одно залишили на займаній посаді. Суддя не задовольнила клопотання детектива НАБУ і відмовила в усуненні з посади. Вона так вирішила, бо наведені стороною обвинувачення аргументи були недостатніми для усунення підозрюваного від адміністративної посади голови суду.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися