Харківській області виділять 100 мільйонів гривень на новий онкоцентр

Уряд України виділив кошти на реалізацію пріоритетних проєктів розвитку в соціальній сфері

Харківській області виділять 100 мільйонів гривень на будівництво онкоцентру. Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Уряд виділить кошти на реалізацію пріоритетних проєктів розвитку в соціальній сфері. Сьогодні, 4 листопада, Кабмін затвердив порядок надання субвенції регіонам по фінансовій підтримці важливих інфраструктурних проєктів. Перш за все, медичних та освітніх.

"100 млн грн буде виділено обласному бюджету Харківської області на будівництво нового комплексу обласного центру онкології. 300 млн грн на будівництво нового центру перинатології, акушерства і гінекології в місті Ужгороді. 4 млн грн на реконструкцію приміщення для встановлення лінійного прискорювача в Житомирському обласному онкодиспансері. Також на будівництво нових дитячих садків в Черкаській і Київській областях буде виділено майже 90 млн грн ", - зазначив чиновник.

Нагадаємо, харківські вчені з університету міського господарства створили аналог апарату штучної вентиляції легенів, який може допомогти в лікуванні пацієнтів з COVID-19.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися