У Харкові не стали штрафувати пасажира метро за недотримання карантинних норм

На перший раз судовий орган обмежився усним зауваженням за порушення правил безпеки при епідемії COVID-19

У Харкові суд не став штрафувати чоловіка за те, що той не дотримувався медичні норми обережності під час епідемії коронавірусу. Про це сказано в постанові Червонозаводського районного суду Харкова.

За даними суду, близько 8:10 20 вересня 2020 обвинувачений стояв у вестибюлі станції метро "Проспект Гагаріна" без засобів індивідуального захисту - маски або респіратора, чим порушив постанову Кабінету міністрів України. На судове засідання чоловік не прийшов.

Суд вивчив матеріали справи та вирішив звільнити чоловіка від відповідальності, з огляду на "малозначність вчиненого адміністративного правопорушення". Чоловіка визнали винним в скоєнні правопорушення за ст. 44-3 КпАП, однак як покарання обмежився усним зауваженням.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Київський районний суд Харкова присудив штраф у розмірі 17 тисяч гривень жінці, яка перебувала в громадському місці без маски. Згідно з матеріалами справи, обвинувачена вдень 19 серпня 2020 була в магазині АТБ на вулиці Студентській без засобів індивідуального захисту - респіратора або маски. Таким чином вона порушила постанову Кабінету міністрів. На судове засідання жінка не прийшла, А 21 вересня надіслала заперечення, в яких писала, що "на сьогодні в Україні немає надзвичайної ситуації, а тому вимоги носити маски є протиправними".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися