"Ви вбиваєте наш бізнес": як в Харкові пройшов найбільший мітинг рестораторів (відео, фото)

Акцію влаштували в річницю призначення Олексія Кучера губернатором Харківської області

Сьогодні, 6 листопада, під будівлею ХОДА зібралися близько 500 підприємців - власників закладів громадського харчування з вимогою поміняти карантинні умови, щоб вони змогли працювати. Такий великої акції раніше представники цього бізнесу не проводили.

Для деяких учасників мітингу він став першим в житті. Всі бізнесмени скаржаться на збитки. Подібної масштабної акції в Харкові не було давно, зазначає журналіст Павло Новик.

"Представники закладів кажуть, що неможливо навіть вийти в нуль, працюючи до 8 вечора. В ситуації коли ніхто не скасовував оплату оренди, комуналки та податків. І що закритися дешевше, ніж працювати. Одна з вимог - дати можливість закладам самим вибирати час роботи, при цьому закладу зобов'язуються виконувати всі протиепідемічні норми. Вимоги передали в ХОДА", - пише Новик у себе в Facebook і опублікував фото з місця подій.


Очевидці опублікували відео з акції.

Один з Telegram-каналів написав, що акція збігтлася з річницею призначення Олексія Кучера головою Харківської обласної державної адміністрації. Губернатором той став рік тому.


Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, акцію прийшов підтримати чоловік з єнотом, на ім'я Ліза. Раніше тварина розважала відвідувачів його закладу. Зараз Ліза нудьгує по людях. Її господар, Марк, каже, що зараз їй бракує уваги від публіки через обмеження в режимі роботи.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися