У Харкові проходить новий мітинг рестораторів: проти карантину вихідного дня (фото)

Власники закладів вимагають дозволити роботу у вихідні

Сьогодні, 11 листопада, в Харкові на площі Свободи перед будівлею Харківської облдержадміністрації проходить акція проти введення карантину вихідного дня для закладів громадського харчування. Про це повідомляють користувачі соцмереж і Telegram-канали.


"Почався мітинг рестораторів та інших індустрій проти карантину вихідного дня", - йдеться в написі під одним з фото з місця подій.

Очевидці опублікували знімки з місць пригод і повідомляють, що акція протесту має загальнодержавний характер.


"Харківські бармени, офіціанти, сомельє підтримали всеукраїнську акцію протесту.

Вимагають не вводити локдаун в їх сфері у вихідні", - йдеться в одному з повідомлень.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, 6 листопада, під будівлею ХОДА зібралися близько 500 підприємців - власників закладів громадського харчування з вимогою поміняти карантинні умови, щоб вони змогли працювати. Такий великої акції раніше представники цього бізнесу не проводили. Для деяких учасників мітингу він став першим в житті. Всі бізнесмени скаржаться на збитки. Подібної масштабної акції в Харкові не було давно, зазначає журналіст Павло Новик. "Представники закладів кажуть, що неможливо навіть вийти в нуль, працюючи до 8 вечора. В ситуації коли ніхто не скасовував оплату оренди, комуналки та податків. І що закритися дешевше, ніж працювати. Одна з вимог - дати можливість закладам самим вибирати час роботи, при цьому закладу зобов'язуються виконувати всі протиепідемічні норми. Вимоги передали в ХОДА", - пише Новик у себе в Facebook і опублікував фото з місця подій.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися